HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina
Het 71ste symposium van hcc Beleggen was een groot succes!!

Het 71ste symposium van hcc Beleggen was een groot succes!!
Bron:  HCC Beleggen symposium organisatie
fig1-grote-zaal-450x251.jpg
Een grote opkomst

+/- 180 belangstellenden zorgde voor volle zalen en het werd een interessante dag voor beleggers

Met sprekers als o.a. Eric Mecking, Bob Emanuels, Wouter Keller en Helene van Dijk werd gezorgd voor levendige presentaties en betrokken toehoorders.

Helene van Dijk waagde zich zelfs aan een interactieve sessie, voor de belegger was dit uitdagend want het ging over waarden, nee geen geld of financiële waarde maar emotionele waarden.
Verder waren er diverse standhouders aanwezig wat een levendige beursvloer opleverde en goed bezochte standhouders.


fig2-grote-zaal-wouter-keller-350x115.jpgAls eerste begon Wouter Keller in de grote zaal met zijn presentatie, een technisch verhaal over Vigilant& Defensive Asset Allocation (VAA/DAA).

Het is een op dual momentum gebaseerde investeringsstrategie met een sterke crash protectie en een snel momentum filter
fig4-kleine-zaal-helene-van-dijk-285x245.jpg
In de kleine zaal sprak Helene van Dijk, en die maakte er een interactieve sessie van.
Na een korte uiteenzetting over waarden die ons drijven, werd een vrijwilliger gevraagd om met haar een oefening te doen. 

Een jonge belegger was bereid de oefening met Helene te doen dit was zeer moedig van hem, daar Helene vragen ging stellen over zijn handelen.

In eerste instantie kwamen de antwoorden snel maar toen er werd doorgevraagd, kwam de belegger op  een moeilijk punt waarop diep nagedacht moest worden.

Daarna was heel de zaal aan de beurt en werd er in tweetallen geoefend
Dit was toch wel even wat anders dan getallen en grafieken hier ging het om de psychologie die mee speelt bij het traden. De sessie liep uit maar de luisteraars waren tevreden !

fig6-grote-zaal-eric-mecking-350x247.jpgNa de lunch was het de beurt aan Eric Mecking die zijn lezing op Trump had afgestemd, en hij keek terug in de tijd hoe waves zich ontwikkelden en hoe we er nu voor stonden en wat de impact van Trump was.

De boodschap was dat we aan de vooravond van een nieuwe crash staan, gezien alle signalen en vergeleken met de historie.

De vraag van vele luisteraars was waar moeten we dan in gaan als aandelen en obligaties niet meer de juiste tools zijn om rendement te maken,  maar  dat bleef nog een open vraag.
Foto-Tom-van-Noyen-120x160-r.jpgParallel aan de sessie van Eric Mecking was er in de kleine zaal Tom van Noyen die uitleg gaf over de safety indicator van Vector Vest en hoe de indicator gebruikt kan worden voor het selecteren van de juiste aandelen in hun Vector Vest systeem
Voor veel mensen was dit nieuw
fig7-grote-zaal-bob-emanuels-500x121.jpg
Na een korte pauze was het de beurt aan Bob Emanuels die de zaal goed betrok bij zijn lezing en begon met een Quiz en vragen voor het publiek.

Uiteindelijk kwamen we via het acht stappenplan terecht bij Risk en Reward. Het was een levendige presentatie waar het publiek goed bij betrokken werd.
fig5-kleine-zaal-Fred-Hendriks-300x178-k.jpg
In de kleine zaal was het Fred Hendriks medeorganisator van het symposium die het publiek liet kennis maken met hoe “beterbeleggendandebank”

Zijn lezing ging over Hoog dividend beleggen in de V.S, hoe een portefeuille opbouwen met 8-10 % rendement met de Amerikaanse pensioen/spaar methodiek & cultuur met faciliteiten van de Amerikaanse overheid
fig8-grote-zaal-frans-schreiber-300x199.jpg
Als laatste kwam Frans Schreiber aan het woord die het publiek inzicht gaf hoe Elite ervoor zorgt dat het All Markets Fund onder alle marktomstandigheden profit kan maken en risicomijdend is met een rendement van gemiddeld 8% /jaar.

Morningstar heeft het All Markets Fund als nummer 1 gerankt in de groep Mixfondsen EUR Flexibel Wereldwijd (227 fondsen).
beursvloer350x184.jpg
Op de beursvloer stonden diverse standhouders die  met hun producten een goede aanloop hadden.
Gedurende de hele dag was er een levendige beursvloer, met uitwisseling van ervaring, ontdekken van nieuwe ontwikkelingen en goede beurs aanbiedingen voor de HCC leden en beursbezoekers. De standhouders waren daar dit jaar erg verheugd over.

Om ongeveer 16:00 kwam er een einde aan een interessante dag voor de bezoekende beleggers.
fig9-bob-helene-robert-350x251.jpg
Het plan is het volgende symposium weer in het voorjaar van 2019 te organiseren.

Het symposium comité bestond uit:

Frans Schreiber voorzitter
Robert Dijkstra coördinator sprekers
Fred Hendriks coördinator standhouders
Cees Bouman overall coördinator
Redactie HCC beleggen


  foto: Bob Emanuels, Helene van Dijk en
Robert Dijkstra

Van de meeste sprekers kunt u hier presentatie downloaden.
Het HCC-videoteam heeft van alle presentaties opnamen gemaakt, namens de symposium organisatie onze dank daarvoor. Presentatie video kun je hier vinden

 
Volgende >

https://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.07789 seconden