HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina
Watching_South_Africa_&_France_match_at_World_Cup_2010-06-22_in_Soweto_13-SH660x300.gif


Sportwedstrijden roepen vaak heftige emoties op.
Eerder onderzoek toonde aan dat er beduidend minder aandelen werden verhandeld tijdens spannende sportevenementen (artikel "Voetbal op TV? Ook aandelenmarkten kijken mee" HCC Beleggen Nieuwsbrief 20120401). Nu blijkt na recent onderzoek dat deze emoties aandelenkoersen kunnen beïnvloeden, zelfs wanneer een hoge mate van rationele prijsvorming te verwachten valt. Dit inzicht is relevant voor zowel de praktijk als het academisch onderzoek.

Een fundamenteel debat
Economen debatteren voortdurend over de fundamentele vraag of aandelenprijzen puur op grond van rationele overwegingen tot stand komen. Tot de jaren '80 van de twintigste eeuw was het vrij gebruikelijk om aan te nemen dat aandelenprijzen puur rationeel worden bepaald. Steeds vaker werden echter vraagtekens bij dit uitgangspunt gezet, onder meer door de latere Nobelprijswinnaar Robert Shiller. Bij het tot stand komen van beurskoersen bleken steeds meer aspecten een rol te spelen, die vanuit een rationeel perspectief niet relevant geacht zouden zijn. Een nieuw onderzoeksveld, inmiddels bekend als behavioural finance, was geboren.

De emotionele belegger
Een belangrijke factor - die niet goed binnen het rationele raamwerk past, maar die toch een effect heeft op aandelenprijzen - is de schommeling in emoties van beleggers. Zo blijken beurskoersen gevoelig te zijn voor een scala aan factoren, zoals variaties in de hoeveelheid zonlicht, de veranderingen tussen zomertijd en wintertijd, en de uitslagen van sportwedstrijden. Zo zijn beleggers optimistischer wanneer hun voetbalteam goed heeft gepresteerd. Ook is het niet ongewoon dat beurskoersen dalen op de dag nadat het nationale elftal wordt uitgeschakeld op het wereldkampioenschap voetbal.

Lees meer...
 
hccbeleggen-2014-400x335.jpg

Het nieuwe jaar is aangebroken en dat betekent én terugkijken én nieuwe kansen inschatten. Want zowel voor onze vereniging als voor onze gezamenlijke interesse “de beurs” is er heel wat gebeurd en staan er weer grote mogelijkheden te wachten.

Onze vereniging Hcc-groep beleggen trekt nog altijd veel aandacht. De symposia worden druk bezocht en de bezoekers zijn in het algemeen enthousiast. Natuurlijk is de ene presentatie beter dan de andere, maar de gangbare mening is dat men overal wel wat opsteekt. En dat is de bedoeling!
Daarom blijft het verwonderlijk, dat we weinig nieuwe aanwas van jongere mensen krijgen. Want juist zij moeten zich, met het oog op het gegeven dat de overheid de pensioenen steeds verder zal uithollen, toch op de hoogte stellen van het reilen en zeilen in de financiële wereld. Echter de jongeren pakken – wanneer ze informatie willen – het internet en hebben in enkel minuten de hele wereld te pakken. Niet alleen wij zijn daar het “slachtoffer” van. De winkelcentra en parkeergelegenheden in de steden voelen dezelfde trend. Albert Heijn, Zalando en vele anderen spelen hier op in. Gemak dient de mens en daar wil hij ook nog voor betalen.
Onze vereniging zou zich op deze trend kunnen focussen, echter daar is een vereniging niet voor bedoeld (nog los gezien van de financiële slagkracht die we dan zouden moeten hebben).
Onze troef is het menselijk contact op de dagen zelf. Onlangs is er initiatief genomen om interessegroepen binnen onze vereniging ruimte te geven om te vergaderen. Op deze manier ziet men elkaar lijfelijk en kan de “vergadering” worden gecombineerd met een bezoek aan presentaties en aan de standhouders. Een zeer goed initiatief !

Lees meer...
 
Computerblad PC-Active gaat verder onder de vlag van HCC!

HCC
wordt per 18 oktober de nieuwe eigenaar van het computerblad PC-Active. Deze mogelijkheid ontstond door het faillissement van het bedrijf dat het blad eerder exploiteerde.
PC-Active
Volgens Arda Gerkens, directeur van HCC, voorziet het blad in hoge mate in de informatiebehoefte van de leden van HCC: “Ik ben ervan overtuigd dat we met PC-Active een zeer belangrijk element toevoegen aan het lidmaatschap van HCC!”

PC-Active is een uitdagend en informatief tijdschrift met workshops, achtergrondartikelen en inzichten in de digitale wereld. Redacteuren die tot nu toe een belangrijke rol hebben gespeeld bij PC-Active zullen dat blijven doen. Het blad wordt uitgebreid met actuele informatie uit en over HCC.

Inmiddels is er gestart met het uitbrengen van een nieuwe editie van PC-Active dat ook zal worden gestuurd naar de bestaande abonnees van het blad: HCC zal er voor zorgdragen dat aan de verplichtingen van PC-Active aan bestaande abonnees wordt voldaan. De verschijningsdatum van de eerstvolgende editie zal zo snel mogelijk bekend gemaakt worden aan zowel abonnees als leden van HCC.

Met de overname van PC-Active door HCC wordt PC-Active het grootste computerblad in Nederland en Vlaanderen.

Lees meer...
 

Hoe onderscheid ik de beste beleggingsfondsen van de massa?

niels%20faassen_morningstar120x160.gifNiels Faassen van Morningstar  zal u middels zijn presentatie wegwijs maken in het beleggingsfondsenlandschap.

Daarnaast biedt Niels u handvatten bij het selecteren van de beste beleggingsfondsen in het universum door u inzicht te geven in de manier waarop Morningstar beleggingsfondsen analyseert en beoordeelt. Tot slot zal Niels een selectie van de favoriete fondsen van Morningstar met u delen en bespreken.

Morningstar, Inc. is een toonaangevende leverancier van onafhankelijk beleggingsonderzoek. Onze missie bestaat erin goede producten te creëren die beleggers helpen hun financiële doelstellingen te verwezenlijken. Wij bieden een uitgebreide waaier van internetproducten, software en producten in drukvorm voor particuliere beleggers, financieel adviseurs en institutionele cliënten over de hele wereld.
Morningstar is een vertrouwde bron voor inzichtelijke informatie in een waaier van beleggingsdisciplines. Met activiteiten in 27 landen bieden wij momenteel gegevens over ongeveer 422.000 beleggingsproducten.
MorningstarLogo-Header.gif
Morningstar Nederland werd in 2000 in Amsterdam geopend en heeft zijn beleggingswebsite, morningstar.nl, in 2001 geïntroduceerd.
De website biedt toegang tot en objectieve informatie over fondsen die beschikbaar zijn voor verkoop aan particuliere beleggers in Nederland. Ook biedt de site onafhankelijke redactionele informatie van analisten en journalisten van Morningstar in Amsterdam en over de hele wereld.

 

Kansen en risico’s met beleggen in grondstoffenaandelen

Bob-Hendriks120x160.gif

Bob Hendriks is werkzaam als Sales Director bij BlackRock en heeft als geen ander zicht op de "Huidige kansen en risico’s met betrekking tot beleggen in grondstoffenaandelen na de prijzenval in de laatste twee jaar". (edele metalen, basismetalen en energie)

In een wereld die sneller dan ooit verandert, biedt BlackRock houvast aan beleggers die hun mogelijkheden maximaal willen benutten en behoefte hebben aan duidelijkheid over risico’s.

Als grootste onafhankelijke wereldwijde vermogensbeheerder beheert BlackRock (31 december 2012) een totaal vermogen van US$ 3.792 miljard, verdeeld over aandelen, obligaties, liquiditeiten, alternatieve beleggingen en vastgoed.
 
Jaap-Jan-Fit120x160BW.gifWaarin gaat Wereldhave investeren

Wereldhave is een vastgoed beleggingsmaatschappij met overwegend winkelcentra in portefeuille. Deze laatste zijn met name gelegen in Noordwest Europa en Parijs. Jaap-Jan Fit laat ons zien waarin Wereldhave gaat investeren.

Wereldhave is een beleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal (closed-end). De uitgifte en inkoop van aandelen vinden plaats bij besluit van de Directie. Aandelen Wereldhave worden verhandeld op de beurs van NYSE Euronext in Amsterdam (AMX). Wereldhave heeft de fiscale status van beleggingsinstelling (FBI) en betaalt daardoor in Nederland feitelijk geen vennootschapsbelasting. Ontwikkelingsactiviteiten in Nederland zijn wel onderworpen aan de vennootschapsbelasting. Wereldhave heeft een vergunning op grond van de Wet op het financieel toezicht. De beleggingen in België bestaan uit een belang van 69,41% in de op Euronext Brussel genoteerde vastgoedbevak Comm. VA Wereldhave Belgium SCA. De beleggingen in Frankrijk vallen onder het SIIC regime (Sociétés d’Investissements Immobilières Cotées).
Aandeel
Wereldhave is sinds 1946 genoteerd aan de effectenbeurs in Amsterdam (AMX). Op 31 december 2012 stonden 21.679.608 gewone aandelen en 10 prioriteitsaandelen A uit. Er stonden geen prioriteitsaandelen B en preferente aandelen uit.
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 106 - 126 van 435

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.11407 seconden