HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina

De 11 beste quotes van Buffett

Ze komen soms misschien over als tegeltjeswijsheden. Maar de uitspraken van Buffett bieden desalniettemin vaak waardevolle inzichten voor menig belegger. Hieronder treft u elf van Buffett's bekendste quotes aan, gesorteerd op onderwerp.

Lees meer...
 

Wat brengt 2012?

In 2011 groeiden de problemen in de rand van de eurozone uit tot een existentiële crisis van de muntunie. Europa heeft zichzelf begin 2010 vier jaar de tijd gegeven om de obligatiemarkten te stabiliseren en een nieuwe architectuur rond de euro uit te tekenen. Ondertussen moeten tijdelijke en/of permanente steunmechanismen verder uitgebouwd worden. 2012 wordt dus allicht een jaar van crisismanagement. De noodzakelijke besparingsplannen zullen onvermijdelijk op de economische groei wegen. In Europa zijn zelfs een aantal kwartalen van negatieve groei mogelijk. Dat zorgt voor een crisisgevoel bij Europese beleggers.

Lees meer...
 

Europese beurzen in vrije val

Wereldwijd is er alleen barslechte macro-economische data. Griekenland wordt kunstmatig in leven gehouden, het voortbestaan vd euro staat ter discussie, de economieën in Europa en VS doen het barslecht. Deze uiterst negatieve data heeft uiteraard grote invloed op de stemming op de financiële markten. Alle markten in Europa zitten in een negatieve spiraal.

Lees meer...
 

De onzichtbare economie

Soms doen beleggers er goed aan de zaken eens van een afstandje te bekijken. Om eens afstand te nemen van de laatste ontwikkelingen omtrent de euro of de allerlaatste arbeidsmarktcijfers uit Amerika.

Wie daar eens een avondje voor uittrekt, komt waarschijnlijk vanzelf tot de conclusie dat we in bijzondere tijden leven. Een tijd die misschien zelfs wel vergeleken mag worden met de industriële revolutie...

Lees meer...
 

Interesse om aan te sluiten bij de groep Noordbeleggen

Op 8 maart 2006 is in Noord Nederland een groep gebruikers van het beleggingsprogramma Vestics van start gegaan om zich individueel en collectief verder te verdiepen in de boeiende wereld van het beleggen. In eerste instantie was het doel om elkaar te ondersteunen bij het leren kennen en gebruik van Vestics beleggingssoftware. Inmiddels ondersteunen en informeren we elkaar op meerdere terreinen uit de beleggingswereld en HCC Beleggen doet ook een duit in het zakje. Wij doen we onze beleggingen op individuele basis.

Lees meer...
 

Het 57ste HCC Beleggen Symposium d.d. 5 november 2011

Het lijkt er op dat we van de ene crisis in de andere belanden. Vanuit historisch perspectief bezien valt dat wel mee. In 2000 stond de AEX op circa 700 punten en in 2003 waren daar nog maar 250 punten van over. Vervolgens steeg de index tot ruim 550 punten in 2007, om vervolgens weer te dalen tot iets onder de 200 punten. Die indexstand werd in 2009 bereikt. In februari van dit jaar stond de index op 375 en staat zes maanden later 100 punten lager.

Hebben we nu te maken met de veelgenoemde valutacrisis en/of schuldencrisis?
Daar zijn de economen het nog niet over eens. Economisch gezien is er wel wat aan de hand, maar niet alle economische hobbels zijn direct als crisis te betitelen.

Evenals we nog niet kunnen bepalen of we te maken hebben met een crisis weten we ook niet of het bij een daling van 100 punten blijft. Dat kunnen we achteraf pas vaststellen. Als de 275 punten de bodem is dan valt de daling historisch gezien dan wel mee, maar daardoor is het nog geen koersbeweging waar je als belegger op zit te wachten. Kortom, het zijn lastige tijden voor beleggers.

Hoe kunnen we hierop anticiperen?
Tijdens het 57ste HCC Beleggen Symposium met de titel "Beleggen van crisis naar crisis?" zullen gerenommeerde sprekers u handvatten aanreiken om te beleggen deze lastige periode, dus zorg dat u erbij bent en schrijf u snel in.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 148 - 168 van 429

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2019 Hcc Beleggen Website






De laadtijd van deze pagina is: 0.05344 seconden