HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina

Mongolië: het Saoedi-Arabië van Azië?

Met de opkomst van talrijke economieën van opkomende markten wordt door beleggers steeds gezocht naar nieuwe sterren aan het firmament. Na de BRIC landen en verschillende ‘Frontier Markets’ (kleinere economieën bijvoorbeeld Vietnam, Argentinië, Kenia), wordt Mongolië steeds vaker genoemd. Belangrijkste redenen zijn de rijkdom aan grondstoffen en de gunstige ligging. Beleggingsguru Marc Faber noemt Mongolië zelfs het mogelijke Saoedi-Arabië van Azië.

Lees meer...
 

Waarom de S in BRICS?

In 2001 lanceerde de econoom Jim O’Neill van Goldman Sachs de afkorting BRIC. Dit begrip staat voor de opkomende economieën van B(razilië), R(usland), I(ndia) en C(hina). Deze term is ondertussen erg populair en ingeburgerd in de financiële wereld.

Op 13 april 2011 werd Zuid-Afrika lid van de BRIC-landen op de bijeenkomst in Peking. Nu is er een S toegevoegd aan de afkorting BRIC. Men kan zich afvragen of Zuid-Afrika wel thuishoort bij de BRIC-landen.

Lees meer...
 

In de schaduw van de ECB-toren

De stijging van de olieprijzen sinds 2009 is zichtbaar in de inflatiecijfers. In februari kwam de inflatie uit op 2,4% in de eurozone en op 2,1% in de VS. De kerninflatie, de inflatie gezuiverd voor de effecten van de energie- en voedingscomponent, blijft wel erg laag.
- Voor een ontsporing van de inflatie moet niet gevreesd worden, zolang het westen kampt met overcapaciteit, een onderbenutting van de industriële en commerciële capaciteit, een hoge werkloosheid, …
- In de opkomende markten, vooral in Zuidoost-Azië, is er wel sprake van oplopende inflatiedruk.

Lees meer...
 

Herstel van Japanse beurs na de rampspoed?

Her en der verspreid in de media verschijnen berichten dat de Japanse aandelenmarkt misschien aan de vooravond staat van een herstel na de forse afstraffing. Om in te schatten wat te denken van deze berichten is wat research nodig.

Ongetwijfeld is het zo dat de rampzalige gebeurtenissen(aardbeving,tsunami,kernramp) een overdreven negatieve marktreactie veroorzaakt hebben op de Japanse beurs. Ik heb de iShares trackers op Japan geanalyseerd(iShares MSCI Japan en iShares MSCI Japan Smallcap) aangezien iShares één van de weinige emittenten is die zijn trackers grotendeels samenstelt uit de onderliggende aandelen zelf zonder veel derivaten te gebruiken.

Factoren die pleiten in het voordeel van een herstel:

  • De industrie in Japan bevindt zich voornamelijk ten zuiden van Tokyo en niet in de getroffen streek. (bron: Countrystudies US)
    Op beide grafieken is een uitgesproken morgenster waar te nemen(=sterk aankoopsignaal)
    De smallcap-tracker laat zelf een forse upward gap zien(=extra koopsignaal)
    De koers van beiden is kort onder de onderste Bollingerband gegaan
Lees meer...
 

Japan en de olieprijs

De volledige invloed van de aardbeving en de vloedgolf in Japan en de daarop volgende nucleaire ramp is moeilijk in te schatten. Zeker is, dat het verlies in beleggingsportefeuilles niet te vergelijken is met het menselijk leed.
- Japan kan voldoende financiële middelen vrijmaken om de schade te herstellen.
- Op korte termijn weegt de ramp op de Japanse economische groei, maar op langere termijn zullen de noodzakelijke herstellingen en infrastructuurwerken de groei ten goede komen.
- De getroffen regio is goed voor 6% van het Japanse bbp, Japan op haar beurt is goed voor 8% van de wereldeconomie. Als alle activiteit er drie maanden volledig wegvalt, betekent dat (tijdelijk) 0,12% minder groei op wereldvlak.

Lees meer...
 

Het 56ste HCC Beleggen Symposium

Bekende sprekers als  o.a.
Piet Veenema, CEO van Kendrion en
Jan de Koning
over
 "Succesvol beleggen in 2011"

 van 10:00 tot 15:30 uur
in "Lek en Linge", Multatulilaan 6, Culemborg
HCC_Beleggen_Symp56_themaplaatje270x280.jpg

De meeste beleggers kwalificeren 2010 als een goed beleggingsjaar. Ze hebben kennelijk voldoende rendement behaald en de beurzen sloten over het algemeen hoger dan de stand waarop ze het jaar begonnen.

Toch was 2010 een turbulent jaar. De AEX begon het jaar op circa 343 punten en eindigde rond de 355. Overigens stond de beurs in april ook al op 355 punten om vervolgens twee weken later de 305 punten aan te tikken. Maar zoals gezegd zijn de meeste beleggers tevreden over het beleggingsjaar 2010.

Ook economisch gezien gaat het beter dan verwacht. De centrale bank verwacht een economische groei van 0,7 procent in 2010, terwijl men eerder uitging van krimp. De opleving komt deels doordat de wereldhandel eerder terugveert dan verwacht. De uitvoer wordt aangezwengeld door landen die relatief weinig last hebben gehad van de financiële crisis, zoals China, India en Brazilië.

Ook de zogenoemde commodities deden het goed. Kijkend naar deze assets bereikte edelmetalen, goud en zilver, en grondstoffen, koffie en graan recordhoogten. Ze noteerde in 2010 spectaculaire rendementen.

Kunnen we in 2011 wederom een goed beleggingsjaar verwachten?

Hoewel de groei in de Eurozone gematigd is lijkt Duitsland de crisis ver achter zich te laten. De Duitse economische groei is meer dan behoorlijk te noemen en de werkgelegenheid is daar op het hoogste niveau sinds 1992. Daarentegen plaatst de centrale bank de kanttekening in haar vooruitzicht dat er „geen wonderen" te verwachten zijn van de opkomende regio’s in Azië en Latijns Amerika. „Zij zijn onmogelijk in staat de gehele wereldeconomie voor langere tijd op sleeptouw te nemen."

Dit betekent dat we ook in 2011 op moeten passen. We kunnen niet zo maar in ‘van alles’ beleggen en veronderstellen dat het wel goed komt. Maar waarin 'moeten' we dan beleggen en welke beleggingsassest moeten juist we juist mijden? Moeten we beleggen in aandelen en zo ja welke? Beleggen in energie en/of in grondstoffen en zo ja, hoe doen we dat?

Op het 56ste HCC Beleggen Symposium "Waarin beleggen in 2011" krijgt u antwoord op al uw vragen. De hierna genoemde gerenommeerde sprekers hebben wij bereid gevonden om ons op 2 april a.s. te informeren over de mogelijkheden en hun visies op de markten.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 169 - 189 van 437

https://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.07931 seconden