HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina

Kanttekening bij het begrip ‘risico’

‘Risico’ is een begrip dat men gebruikt om het niveau van onzekerheid aan te duiden. Er zijn twee totaal tegengestelde definities voor het begrip risico in gebruik.

  1. de overheersende definitie is dat risico de mate van volatiliteit of beweeglijkheid is van een effect
  2. de definitie volgens value-investors is dat risico de mate van afwijking tussen de marktprijs en de ‘waarde’ van een (individueel) aandeel is
Lees meer...
 

Voedsel: een verrukkelijke belegging?

Enkel in de afgelopen zes maanden is de prijs van rijst met ruim 40% gestegen. Koffie werd 41% duurder. Suiker 83%. Volgens de Verenigde Naties is de prijs van voedsel inmiddels aanbeland op het hoogste niveau ooit.

De Nederlandse consument zal deze prijsstijgingen langzaamaan beginnen te merken doordat de wekelijkse boodschappen wat duurder zullen worden. Voor sommigen ongetwijfeld aanleiding tot klagen. Voor velen elders dikwijls niet minder dan een kwestie van leven en dood.

Lees meer...
 

'Het jaar dat de euro valt'

Nu Egypte het nieuws domineert zijn de berichten over het euro-experiment wat naar de achtergrond verschoven. Een antwoord op de fundamentele onevenwichtigheden in de eurozone is echter nog steeds niet gevonden. Anders dan vaak verondersteld lijken het bij nader inzien vooral de 'PIIGS-landen' zelf (Portugal, Italië, Ierland, Griekenland en Spanje) te zijn die er baat bij hebben uit de euro te stappen. Maar weinigen zien dat vooralsnog in...

Lees meer...
 

Op naar de volgende fase in de cyclus

De financiële markten luiden een nieuwe fase in de conjunctuurcyclus in, de consolidatie. De groeivooruitzichten worden opwaarts bijgesteld.

  • In 2011 wordt een reële groei van de wereldeconomie van 4 à 4,5% verwacht.
    Voor de VS lijkt een groeicijfer van % een realistische inschatting.
    In Europa valt de groei wat lager uit (+1,5 à 2%). De noodzaak voor budgettaire sanering is groter en het beleid van de centrale bank minder agressief.
    Azië blijft de onbetwistbare groeipool. Het risico op oververhitting lijkt er onder controle.
Lees meer...
 

Beleggen in grondstoffen: actief of passief?

De aanhoudende prijsstijging van veel grondstoffen trekt een toenemend aantal particuliere beleggers richting deze markt. Of het nu om goud, zilver of tarwe gaat, beleggers willen een graantje meepikken van de onevenwichtige vraag- en aanbod verhoudingen in de grondstoffenmarkt. En geef ze eens ongelijk. Een belegger in grondstoffen profiteert van de groei in opkomende landen, beschermd zijn vermogen op optimale wijze tegen hoge inflatie en ‘last but not least’: een belegging in grondstoffen verlaagt het risico van de totale portefeuille. Echter: hoe te beleggen in grondstoffen?

Lees meer...
 

Fietsend naar rendement

Dé meest gestelde vraag is steevast welk bedrijf ons 'favoriete aandeel' is. En ons antwoord op die vraag is eveneens al lange tijd hetzelfde...Accell Group*, de fietsenproducent uit Heerenveen, is nog altijd ons favoriete aandeel op de Nederlandse beurs. Dit ondanks de koersverdubbeling van de afgelopen twee jaar. De reden hiervoor is dat Accell enerzijds een bovengemiddeld goed bedrijf is, anderzijds is het aandeel zelf goedkoper dan gemiddeld gewaardeerd.

Aan de hand van het rendement op het eigen vermogen valt te beoordelen of een specifiek bedrijf 'beter' of 'slechter' dan gemiddeld is in het verdienen van geld. Op de beurs bedraagt het gemiddelde rendement op het eigen vermogen een procent of 9. Bij Accell bedraagt dit cijfer 22%. Accell is daarmee een bovengemiddeld goed bedrijf.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 169 - 189 van 429

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2019 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.05696 seconden