HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina

Japan en de olieprijs

De volledige invloed van de aardbeving en de vloedgolf in Japan en de daarop volgende nucleaire ramp is moeilijk in te schatten. Zeker is, dat het verlies in beleggingsportefeuilles niet te vergelijken is met het menselijk leed.
- Japan kan voldoende financiële middelen vrijmaken om de schade te herstellen.
- Op korte termijn weegt de ramp op de Japanse economische groei, maar op langere termijn zullen de noodzakelijke herstellingen en infrastructuurwerken de groei ten goede komen.
- De getroffen regio is goed voor 6% van het Japanse bbp, Japan op haar beurt is goed voor 8% van de wereldeconomie. Als alle activiteit er drie maanden volledig wegvalt, betekent dat (tijdelijk) 0,12% minder groei op wereldvlak.

Lees meer...
 

Het 56ste HCC Beleggen Symposium

Bekende sprekers als  o.a.
Piet Veenema, CEO van Kendrion en
Jan de Koning
over
 "Succesvol beleggen in 2011"

 van 10:00 tot 15:30 uur
in "Lek en Linge", Multatulilaan 6, Culemborg
HCC_Beleggen_Symp56_themaplaatje270x280.jpg

De meeste beleggers kwalificeren 2010 als een goed beleggingsjaar. Ze hebben kennelijk voldoende rendement behaald en de beurzen sloten over het algemeen hoger dan de stand waarop ze het jaar begonnen.

Toch was 2010 een turbulent jaar. De AEX begon het jaar op circa 343 punten en eindigde rond de 355. Overigens stond de beurs in april ook al op 355 punten om vervolgens twee weken later de 305 punten aan te tikken. Maar zoals gezegd zijn de meeste beleggers tevreden over het beleggingsjaar 2010.

Ook economisch gezien gaat het beter dan verwacht. De centrale bank verwacht een economische groei van 0,7 procent in 2010, terwijl men eerder uitging van krimp. De opleving komt deels doordat de wereldhandel eerder terugveert dan verwacht. De uitvoer wordt aangezwengeld door landen die relatief weinig last hebben gehad van de financiële crisis, zoals China, India en Brazilië.

Ook de zogenoemde commodities deden het goed. Kijkend naar deze assets bereikte edelmetalen, goud en zilver, en grondstoffen, koffie en graan recordhoogten. Ze noteerde in 2010 spectaculaire rendementen.

Kunnen we in 2011 wederom een goed beleggingsjaar verwachten?

Hoewel de groei in de Eurozone gematigd is lijkt Duitsland de crisis ver achter zich te laten. De Duitse economische groei is meer dan behoorlijk te noemen en de werkgelegenheid is daar op het hoogste niveau sinds 1992. Daarentegen plaatst de centrale bank de kanttekening in haar vooruitzicht dat er „geen wonderen" te verwachten zijn van de opkomende regio’s in Azië en Latijns Amerika. „Zij zijn onmogelijk in staat de gehele wereldeconomie voor langere tijd op sleeptouw te nemen."

Dit betekent dat we ook in 2011 op moeten passen. We kunnen niet zo maar in ‘van alles’ beleggen en veronderstellen dat het wel goed komt. Maar waarin 'moeten' we dan beleggen en welke beleggingsassest moeten juist we juist mijden? Moeten we beleggen in aandelen en zo ja welke? Beleggen in energie en/of in grondstoffen en zo ja, hoe doen we dat?

Op het 56ste HCC Beleggen Symposium "Waarin beleggen in 2011" krijgt u antwoord op al uw vragen. De hierna genoemde gerenommeerde sprekers hebben wij bereid gevonden om ons op 2 april a.s. te informeren over de mogelijkheden en hun visies op de markten.

Lees meer...
 

Interactieve tradersstand, op 2 april 2011 

Futures Daytrader heeft het initiatief genomen voor deze interactieve tradersstand en hij laat graag in alle openheid zijn schermen zien, met toelichting en verklaring van definities en instellingen zonder enig voorbehoud of geheimhouding.
 
Futures Daytrader is een daytrader die handelt in Euro futures op de CME (www.cmegroup.com). Daarnaast volgt hij ook andere futures. Een daytrader zit alleen in de markt gedurende de dag en uiterlijk voor het sluiten van de markt zal de daytrader zijn posities afbouwen.

Lees meer...
 

Presentatie Basetrading

V.S.Goudzoeker geeft op 2 april 2011 in zaal 0.07 een presentatie over Basetrading (een vorm van daytrading), die begint om 11.05 uur.

In de grafiek die onderaan dit artikel is opgenomen is op 8 maart, 16.41 uur divergentie waarneembaar zowel op de macd als de stochastic .

Toch telt in Basetrading alleen de stochatic divergence, andere geldige argumenten zijn : matched highs (dubbele top) en de ligging op sma1300. 3 argumenten is hier voldoende voor een shorttrade, goed voor 1 punt, 100dollar.

De hoge bodems van stochastic in het volgend halfuur geven aan dat de prijs graag omhoog wil die dag.

Lees meer...
 

Kanttekening bij het begrip ‘risico’

‘Risico’ is een begrip dat men gebruikt om het niveau van onzekerheid aan te duiden. Er zijn twee totaal tegengestelde definities voor het begrip risico in gebruik.

  1. de overheersende definitie is dat risico de mate van volatiliteit of beweeglijkheid is van een effect
  2. de definitie volgens value-investors is dat risico de mate van afwijking tussen de marktprijs en de ‘waarde’ van een (individueel) aandeel is
Lees meer...
 

Voedsel: een verrukkelijke belegging?

Enkel in de afgelopen zes maanden is de prijs van rijst met ruim 40% gestegen. Koffie werd 41% duurder. Suiker 83%. Volgens de Verenigde Naties is de prijs van voedsel inmiddels aanbeland op het hoogste niveau ooit.

De Nederlandse consument zal deze prijsstijgingen langzaamaan beginnen te merken doordat de wekelijkse boodschappen wat duurder zullen worden. Voor sommigen ongetwijfeld aanleiding tot klagen. Voor velen elders dikwijls niet minder dan een kwestie van leven en dood.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 169 - 189 van 433

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2019 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.08896 seconden