HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina

Gevolgen van een fusie van beleggingsinstellingen

Hoe wordt bij fusie van beleggingsinstellingen de juistheid van de intrinsieke waarde en de transparantie van fusiekosten gewaarborgd en wie bekostigt de fusie?

Bij een fusie van beleggingsinstellingen worden de participaties van een belegger uit de verdwijnende beleggingsinstelling meestal omgeruild voor participaties van de verkrijgende beleggingsinstelling. Om in die situatie tot de juiste ruilverhouding te komen wordt, naast andere verplichtingen voortvloeiend uit de Wft en/of Boek 2 BW, van beide beleggingsinstellingen de intrinsieke waarde berekend. Deze intrinsieke waarde moet betrouwbaar, juist en consistent zijn (zie ook artikel 34 eerste lid, onder d, BGfo). Om de betrouwbaarheid en juistheid van de intrinsieke waarde te waarborgen acht de AFM het noodzakelijk dat ook een externe deskundige een verklaring afgeeft over de juistheid van de door de beheerders berekende intrinsieke waardes van beide beleggingsinstellingen.

Lees meer...
 
55ste HCC Beleggen Symposium
6 november 2010 te Culemborg

Telkens verschijnen er weer deskundigen die 'wetenschappelijk onderbouwd' menen aan te moeten tonen dat hetzij Technische Analyse danwel Fundamentele Analyse volkomen waardeloos is omdat er geen koersen mee voorspeld kunnen worden.

In zekere zin hebben deze 'deskundigen' gelijk, want voorspellen is helaas onmogelijk. Het gevecht tussen vraag en aanbod gaat immers onverstoord door.
Lees meer...
 

Het 55ste nieuwsmagazine is gereed

Het laatste nieuwsmagazine is gereed. Het woord "laatste" uit de vorige zin heeft een dubbele betekenis. Het is de meest recente en echt het laatste nieuwsmagazine.

Het nieuwsmagazine is ooit in het papierrijke tijdperk in het leven geroepen om de leden te informeren. De laatste tijd informeren wij de leden dubbel. Dubbel in de zin dat al het nieuws ook op onze website staat.

Lees meer...
 

MACD systeem foutloos.

Deel 2 door Dr Martin Boot

De studie van de MACD heeft tot nu toe het volgende opgeleverd:

  1. De MACD geeft 65% foutieve signalen.
  2. Het systeem kan niet worden verbeterd via een stop loss of andere toepassingen van money management.
  3. Vermogensbeheerders sturen de belegger het bos in met praatjes als "de belegger moet direct anticiperen op een signaal en dat lukt alleen ons vakmensen maar". De waarheid is dat er niet kan worden ingegrepen in de MACD.
  4. De voorstellen die tot nu toe zijn gedaan om de MACD te verbeteren, doen allemaal onder voor de MACD zelf.
Lees meer...
 

De Euro zit aan het plafond

De Euro heeft sinds de bodem van 7 juni een prachtig opgaande lijn laten zien. Deze opgaande trend is te vangen in een trendkanaal dat haar oorsprong vindt op 15 mei 2010. Op 7 juni werd de bovenzijde aangetikt en op 9 september werd de onderzijde opgezocht.

Lees meer...
 

Democratie - demografie - economie


Het houdt iedereen bezig op dit moment. Hoe gaat het met de onderhandelingen rond het vormen van een nieuwe regering? Maar het is niet alleen Nederland dat worstelt met het probleem van de democratie. Onze zuiderburen hebben wellicht een nog grotere uitdaging op dit moment. In Engeland hebben ze voor het eerst in jaren een coalitieregering. Australië heeft een soortgelijk probleem, alhoewel ze daar inmiddels een regering hebben gekregen. In Spanje is er een meerderheid van één in het parlement die de regering steunt. Ook de Duitse regering de steun bij verschillende deelstaatverkiezingen afzwakken, en het is te verwachten dat Obama na de verkiezingen in november zijn meerderheid kwijt raakt.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 190 - 210 van 433

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2019 Hcc Beleggen Website






De laadtijd van deze pagina is: 0.09858 seconden