HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina

Hefboomproducten  -  deel2    Keuren,  warrants  en opties
Bron:  Jan Kolkman
Hefboom-Samenwaage300x319.jpg


Een ieder weet dat je aandelen kunt kopen en verkopen, maar er zijn mensen die een grotere hoeveelheid willen aanschaffen dan hun financiële middelen toestaan. Je kunt stellen dan leen je toch gewoon een bedrag bij de bank of een rijke oom.
Maar een bank is een instelling die je alleen maar geld wil lenen als je kunt aantonen dat het niet nodig hebt. En niet iedereen heeft iemand met centen in de familie of kennissenkring. 
Je kan echter ook gebruik maken van hefboom-producten Jan Kolkman beschrijft in dit deel 2 de Keuren, warrants en opties.

Keuren
Naast de premie-affaires à la hausse, als je een stijgende koers verwacht, of à la baisse, wanneer je een daling verwacht, waren er tot in de jaren 70 ook nog keuren. Een koperskeur is in feite een combinatie van een contante aankoop en een hausse-premie.
Je kocht een aantal aandelen en sprak tegelijkertijd af dat je nog een willekeurig aantal, bij voorbeeld het drievoudige voor dezelfde prijs mocht bijkopen. In zo’n geval was de koers van de contante aankoop en de mogelijke aankoop op termijn wel wat hoger dan de marktprijs op dat moment.

Lees meer...
 

Structuur op de weg naar rendement….
Bron:  Ben van den Anker
literatuur-SH300x360.jpg
Alle begin is moeilijk, maar daarmee is niet gezegd dat beleggen moeilijk is! In deze column geef ik een aantal tips die beginnende beleggers wellicht verder kunnen helpen in de zoektocht naar rendement.
Er zijn veel tips beschikbaar in de literatuur die allemaal hun merites hebben.


 Deze vijf gouden regels doen het voor mij:
  • 1. Vind het wiel niet zelf uit
  • 2. Doe je huiswerk
  • 3. Gebruik een margin of safety
  • 4. Diversificatie
  • 5. Weet wanneer te verkopen
Een keer per kwartaal melden beleggersguru’s hun posities aan de Securities and Exchange Commision (SEC). In de U.S. bestaan websites als bijvoorbeeld secfilings.com, waar u een gratis alert kunt creëren voor wijzigingen in de formele documentatie van beursgenoteerde bedrijven.
Dit geldt bijvoorbeeld ook voor inside buys / sells. Met een aandeleninkoop van een insider is over het algemeen vertrouwen in de toekomst van het bedrijf gemoeid. Het plaatsen van een alert geeft u redelijk snel inzage in deze nieuwe feiten. 

Lees meer...
 

CoSA en Beginnen met Beleggen
Bron:  HCC Beleggen CoSA-werkgroep
Spaarbankboekje_cover-SH230x307.jpg
In dit artikel gaan we in op de betekenis die fundamentele analyse van aandelen en de methoden die CoSA hiervoor heeft ontwikkeld, kunnen hebben voor de beginnende belegger.

Ook iemand die zijn geld op een spaarrekening heeft staan, is een belegger. En het kan gegeven zijn persoonlijke omstandigheden heel verstandig zijn om alleen geld op een spaarrekening aan te houden. Ook in deze tijden waar de rente voor de spaarrekening erg laag is.
De (beginnende) belegger waarvoor wij dit artikel hebben geschreven is iemand die het verantwoord acht om zijn kapitaal te verdelen over bijvoorbeeld een spaarrekening, obligaties en aandelen.
Hij is zich bewust van de verschillende risico’s die aan deze assets verbonden zijn. En weet ook dat een investering in aandelen er een voor de lange termijn dient te zijn. Denk daarbij aan een periode van minstens 5 jaar. Dit artikel richt zich dus niet op de ‘trader’ die wil profiteren van korte termijnbewegingen van de aandelenkoers.

Lees meer...
 

Hefboomproducten  -  deel1
Bron:  Jan Kolkman
Hefboom-Samenwaage300x319.jpgEen ieder weet dat je aandelen kunt kopen en verkopen, maar er zijn mensen die een grotere hoeveelheid willen aanschaffen dan hun financiële middelen toestaan. Je kunt stellen dan leen je toch gewoon een bedrag bij de bank of een rijke oom.
Maar een bank is een instelling die je alleen maar geld wil lenen als je kunt aantonen dat het niet nodig hebt. En niet iedereen heeft iemand met centen in de familie of kennissenkring.


Daar heeft de effectenhandel wat voor bedacht, namelijk hefboomproducten. Die zijn er in de loop van de jaren in allerlei variëteiten bedacht, zoals
  • premie-affaires in de vorm van hausse-premies en baisse-premies
  • keuren in de vorm van koperskeur en verkoperskeur
  • warrants, een niet-gestandaardiseerde voorloper van de opties
  • opties in de vorm van call opties en put opties
  • turbo’s in de vorm van turbo’s long en turbo’s short, deze laatste categorie wordt ook in de handel gebracht onder naam Sprinters en Speeders. Turbo’s waren ontwikkeld door de ABN-Amrobank, daarna waren ook andere banken die dit product op de markt brachten, maar ABN-Amrobank ging niet akkoord dat zij de naam turbo zouden gebruiken.

Lees meer...
 

CoSA en Beleggen in Turbulente tijden
Bron:  Hcc Beleggen CoSA-werkgroep
KopgroepPortef20160219-260x405.gif
In eerdere artikelen hebben we besproken dat onze werkgroep zich ten doel stelt op basis van een brede set van criteria aandelen te selecteren die interessant zijn voor de belegger. Daarbij onderscheiden we op dit moment twee categorieën aandelen:
KoersGroei-aandelen en DividendGroei-aandelen. Later zullen we nog een derde categorie nl. DividendHerbeleggen toevoegen.
Op dit moment volgen we 106 Europese aandelen en 376 aandelen genoteerd in de VS. We streven naar een uitbreiding van dit bestand met minstens 50 Europese dividendaandelen.

Welke rol kan onze advisering spelen in de turbulente tijden die we nu op de beurzen meemaken?
We merken daarover allereerst op – waarschijnlijk voor de lezer van deze Nieuwsbrief ten overvloede - dat goed beleggen meer inhoudt dan het kiezen van aantrekkelijke aandelen. Zaken als AssetAllocatie, Moneymanagement en Risico beheersing zijn eveneens essentieel voor het behalen van goede resultaten. Wij zijn echter van mening dat het buiten onze specifieke deskundigheden valt om diepgaand op deze onderwerpen in te gaan. We nemen aan dat in deze Nieuwsbrief andere schrijvers deze onderwerpen zullen behandelen.
We merken echter wel op dat het verkeerd is om bijvoorbeeld pas te gaan nadenken over risicobeheersing op het moment dat je met turbulenties wordt geconfronteerd. Juist als de beurzen zich rustig en schijnbaar voorspelbaar gedragen is het zaak om te bepalen welke risico’s je kunt (ver)dragen. Je bereidt je dan goed voor op koersdalingen die zich op enig moment zullen voordoen.

Lees meer...
 

Technische of fundamentele analyse in turbulente tijden?
Bron:  Ben van den Anker

De strijd tussen fundamentele en technische analyse heeft voor- en tegenstanders diep ingegraven in de stellingen. Kort en simpel gezegd; technische analyse onderzoekt bewegingen van de prijs van een onderliggende waarde en gebruikt deze data om toekomstige bewegingen te ‘voorspellen’. Fundamentele analyse onderzoekt economische indicatoren gerelateerd aan de onderliggende waarde.


De ravage die we in de laatste maanden meemaken kent zijn gelijke niet en zowel fundamentele als technische analisten worstelen met de interpretatie. Aandelen van Deutsche Bank bijvoorbeeld noteerden op vrijdag 5 februari €15.46 euro; dinsdag 9 februari 13.09. Een daling van ruim 15% op de meest ongunstige ‘spread’. De volgende dag steeg de koers ruim 18%. Op 10 februari werd €15.43 bereikt, waarna op 11 februari de €13.14 aangeraakt werd. Een daling van ruim 14%.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 64 - 84 van 437

https://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.06991 seconden