HCC Beleggen Banner Advertisement
Menu
Voorpagina
HCC Beleggen
Symposia
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief(archief)
Artikelen
Beleggers Info
Downloads
Sitemap


Voorpagina
Kwantitatief beleggen van de theorie naar de praktijk

mennodreischor120x160.jpg In 2009 begonnen drie chemici een hedgefonds: het QTR Fund. In de jaren hiervoor hadden zij hun eerste kwantitatieve handelssysteem ontwikkeld.
De backtest van de strategie schepte hoge verwachtingen. Het gemiddeld rendement kwam uit op 25% per jaar. Echter, de eerste vier maanden van het fonds resulteerden in een verlies van bijna 10%; een harde les uit de praktijk.
In de jaren die volgde zouden meerdere wijzigingen worden doorgevoerd in het handelssysteem.
Daarnaast werd een nieuwe strategie geïmplementeerd. In de tussentijd begon de strijd om de gunst van de "high-net-worth individual". Inmiddels bestaat het QTR Fund ruim 5 jaar.

In de presentatie zal Menno Dreischor, een van de fondsmanagers, toelichten hoe de beheerders van het QTR Fund de praktijk van het beleggen hebben ervaren.

Tien jaar geleden richtten twee wetenschappelijk ingenieurs - Henk-Jan Ramaker, Eric van Sprang - hun bedrijf op, TIPb. Zij richtten zich op het gebruik  van complexe procesdata om chemische- en farmaceutische processen te verbeteren. Later sloot Menno Dreischor zich bij het tweetal aan. Hun expertise in het analyseren van procesdata bleek ook goed toepasbaar in de financiële wereld. Omdat tegelijkertijd de beschikbaarheid van historische koersdata snel toenam, leidde dit negen jaar geleden tot de eerste serieuze stap in de financiële wereld.

Een intensief wetenschappelijk onderzoeksprogramma werd opgestart met een helder doel: handelssystemen ontwikkelen met goede risico-rendement statistieken. Natuurlijk is de mathematische kennis van de wetenschappers hierbij een pluspunt, maar belangrijker is misschien nog wel het vermogen om wetenschappelijk te denken over handelssystemen. Dit voorkomt acceptatie van een winnende strategie die slechts het resultaat is van stom geluk. De resultaten van dit onderzoeksprogramma waren zo bemoedigend, dat zij besloten een nieuw bedrijf, QTR Invest, op te richten om zo de ontwikkelde handelssystemen in de vorm van een hedgefonds, het QTR Fund aan beleggers aan te bieden.

Menno studeerde technische scheikunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde in 2005 binnen de vakgroep Computational Physics aan de Universiteit van Amsterdam op gebied van fundamentele polymeerfysica. QTR-logo-op-zwart347x80.jpg
Sinds 2006 is Menno werkzaam als consultant in het bedrijf TIPb en sinds 2009 als een van de partners binnen QTR Invest, samen met zijn collega's Eric van Sprang en Henk-Jan Ramake. QTR Invest is de beheerder van het QTR Fund. 
Waarom we niet meer om crowdfunding heen kunnen.

De crowdfunding sector is volop in ontwikkeling en een welkome aanvulling op de meer traditionelere vormen van financiering.
Pim-van-de-Velde120x160.jpg
Pim van de Velde geeft een overzicht over de ontwikkelingen in de crowdfunding sector en gaat in op vragen als:
  • Hoe zit het speelveld in elkaar?
  • Wat is de situatie in Nederland?
  • En wat is zijn toekomstvisie?
Pim van de Velde is een Marketing & Communicatie man pur sang. Na ruim 23 jaar te hebben gewerkt voor een groot Internationaal handelsconcern werd het tijd om het roer om te gooien. Samen met 6 andere ondernemers heeft hij het Crowdfinancing platform Kapitaal Op Maat opgericht. Hij is er, in de rol van directeur, verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, de functionaliteit van het platform en de Marketing en Communicatie.

Kapitaal Op Maat is opgericht in september 2013 door zeven enthousiaste ondernemers. Die elk hun kennis en ervaring inzetten om van Kapitaal Op Maat het beste en meest rendabele crowdfinancing platform van Nederland te maken. Zij zijn professionals op het gebied van financiën, webdesign & software, marketing, communicatie & social media. Kapitaal-Op-Maat-Logo-288x100.jpg
Sinds de lancering van Kapitaal Op Maat zijn er 30 crowdfunding projecten succesvol gefinancierd voor een totaalbedrag van ruim 2 miljoen euro. Een slagingspercentage van ruim 85%. Meer en meer ondernemers ontdekken de mogelijkheden van een financiering via crowdfunding. Terwijl investeerders profiteren van aantrekkelijke rendementen.

 
Vereenvoudig uw trading met de nieuwe "Algo Bands"

Marco-Vocking-120x160.gifMarco Vocking zal in zijn presentatie zijn zeer overzichtelijke Amerikaanse trading software tonen. Hij doet dit onder meer aan de hand van de Algobands indicator.

De Algobands Indicator herkent het volume van de algoritmes van de institutionele beleggers en verschijnt op het tijdstip en niveau waar deze in de markt komen. Deze indicator werkt op iedere markt en is ook perfect te combineren met onze andere indicatoren.

In zijn  presentatie, die alle facetten bevat die u nodig heeft om op de beurs succesvol te zijn, leert Marco U de basis van het traden met Algobands en alle belangrijke punten waar u op moet letten tijdens het traden.

Vocking professional trading, opgericht in 1992, is als leverancier van hardware en software gespecialiseerd in trading met alle daaraan gekoppelde diensten. Als officieel Education Partner van NinjaTrader  bieden wij complete cursussen en support volledig gebaseerd op het NinjaTrader platform.
Vocking-header680x90.gif

 
Karel-Mercx120x160.jpgThe four most dangerous words in investing are: 'this time it's different'

Soms lijken de  gebaande paden niet meer te werken.
Beleggers willen van het pad af, omdat zij denken dat het pad doodlopend is.

Karel Mercx
, beleggingsspecialist bij Lynx Wereldwijd Beleggen, zal in zijn presentatie: The four most dangerous words in investing are: 'this time it's different' laten zien dat op het pad blijven op lange termijn veel meer oplevert, dan het zoeken naar nieuwe wegen.
Lynx_logo238x85.gif
Lynx is dé specialist in online beleggen. Lynx geeft particuliere beleggers via haar gebruikersvriendelijke handelsplatform toegang tot meer dan 100 beurzen in 19 landen.
En dit tegen buitengewoon scherpe tarieven.

 
Wederom een geslaagd symposium                                           (bekijk ook de video's)
4 oktober werd in de Bilt voor de 63e maal het symposium gehouden. Er was sprake van een goede opkomst en er vonden vele geanimeerde gesprekken plaats. 141004-63-HCC-Beleggen-Symposium-SB161-740x427.jpgOude en nieuwe vrienden konden elkaar (weer) ontmoeten en daarnaast ook nog eens aan interessante lezingen deelnemen.

Voor het eerst zijn er tijdens de lezingen - door HCC Digimedia - opnames gemaakt. De meeste presentaties zijn op de website en via onderstaande links te zien.

Al met al een heel geslaagd en druk bezocht 63ste HCC Beleggen Symposium en zoals één van de bezoekers tegen me zei: "een hele goede dag en ik kan niet wachten op de volgende".

Voor deze en andere bezoekers noteer alvast dat het 
64ste HCC Beleggen Symposium
gepland staat op:
28 maart 2015!
 
Video's van 63ste HCC Beleggen Symposium op 4 oktober 2014
"Goed gereedschap is het halve (beleggings) werk"
Symp63Logo-V4-450x210.jpg

Een van de -vele-  voorwaarden om tot goede beleggingsresultaten te komen is het kunnen beschikken over de juiste technieken, instrumenten en benaderwijze. Kortom welke ingredienten heb je nodig om de markt te kunnen verslaan?
Tijdens het 63ste symposium "Goed gereedschap is het halve (beleggings-) werk" zijn diverse sprekers ingaan op vragen als welke ETF moet ik kiezen, hoe combineer ik verschillende type assets, hoe combineer je beleggingsstrategieën, hoe selecteer ik het juiste aandeel, heeft u nog tips, etc.
Elke spreker heeft vanuit zijn eigen invalshoek en ervaring het onderwerp benaderd tijdens het symposium.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 85 - 105 van 435

http://www.beleggersonline.nl/ Validated by HTML Validator (based on Tidy) © 2020 Hcc Beleggen Website


De laadtijd van deze pagina is: 0.15128 seconden